Indonesische educatie - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Natalie Veld - WaarBenJij.nu Indonesische educatie - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Natalie Veld - WaarBenJij.nu

Indonesische educatie

Door: Natalie

Blijf op de hoogte en volg Natalie

28 April 2015 | Indonesië, Batavia

De sappige verhalen blijven zich opstapelen maar nu eerst even educatief met wat wist je datjes...
...we op Schiphol al werden opgevangen door een camera ploeg. Lekker als je net je mascara op je kin hebt weggeveegd van de afscheidstranen;
...moeders echte bakkers eierkoeken bij zich heeft die zo droog zijn dat als je je verslikt dat je er 15 uur last van hebt (heb je wat te doen in het vliegtuig);
...we vanaf dag 1 beide een mollenboekje hebben maar nog niet weten wie de mol is (er is overigens ook nog niemand naar huis en ik heb nog niet stiekem in moeders boekje gekeken);
...de indonesische zwaarden ons zijn ontnomen, we doen alles met lepels en vorken;
...meneer Jacob, bijnaam The Old Butcher, elke dag gewekt moet worden terwijl als we beneden aankomen hij al bij het ontbijt zit;
...Khalid Hoessini moet indonesische roots hebben gezien het aantal vliegeraars waarschijnlijk afgeleid van de vele vlinders (hoop ook dat we nog die 1000 schitterende zonnen zien).
...de indonesiers op de rijstvelden elke dag in de soda moeten...en geen teiltje maar een heel bad;
...op maandag wasdag er geen knijper aan te pas komt, alles ligt en hangt op de daken (komt daar het idee van zonnepalen vandaan);
...het geluid van onze ambulance sirenes hier gebruikt wordt bij een spoorwegovergang (als je ziet hoe slecht het beveiligd is, is het logisch dat ze dit assosieren met ambulance geluiden);
...moeders in de trein krijgt wat ze dagelijks geeft: tafeltje dekje;

• 28 April 2015 - 18:13

Mirjam:

Leuk het blog. Ik lees weer mee. :-) Gelukkig zijn de oude vertrouwde wist je datjes er ook bij...

• 28 April 2015 - 20:20

Mark:

Bij het vorige verslag zijn nog wat foto's toegevoegd. Koningsdag in Indonesië hoe cool is dat.

• 28 April 2015 - 21:55

Angela: