Wij zijn onderweg....
Door: Natalie
Blijf op de hoogte en volg Natalie
26 April 2015 | Indonesië, Batavia
En zo werd de griepprik opgevolgd door een booster DTP, hepatitis en buiktyfus. Gevolgd door multi miljonairschap aan roepies en op de koffer zitten zodat deze dicht past.
Een slordige 7 weken verder en we zijn onderweg.
Afscheid genomen (Mark, bedankt voor de vrijheid die je mij hierbij geeft), 15 uur opgehokt in het vliegtuig (waarin we al enkele mensen een bijnaam hebben gegeven waarvan we denken ze in de groep te hebben (vrouw in kant truitje in het gangpad van het vliegtuig werd al gauw Kant Weerstand)) en per ongeluk een kop thee over moeders broek. Maar we zijn er.
Gids Mr. Franky wacht ons op. Evenals Kant W en Fred Kroket. De groep bestaat voornamelijk uit stellen van 50-60 jaar. Passen wij prima tussen met ons gemiddelde van 47,5 jaar. De bijnamen van de hele groep komen later, eerst een beetje kennis maken.
Toch even wennen zo'n georganiseerde groepsreis. Niet alleen vanwege het feit dat senioren weinig slaap nodig hebben en dus makkelijk om 6 uur op kunnen staan maar vooral door het weinige eigen initiatief en assertiviteit dat nodig is. Voordeel....rustig aan, laagdrempelig, alles wordt (of is al) geregeld. Easy going dus.
Bij aankomst in Jakarta valt ons al snel drukte, warmte en veel viezigheid op (de bijnaam Sorbo is lang weg geweest maar haal hem maar weer voor de dag, meiden). Met het hotel is niets mis. Voor hetgeen ik gewend ben tijdens reizen met rugzak is het luxe.
Mr. Franky regelt alles terwijl wij een welkomst drankje nuttigen. Bij aankomst hebben we een winkel gezien met een molen er op. Heel Holland bakt dus besluiten we iets lekker te halen bij Holland Bakery.
Savonds hebben we een welkomstdiner in het restaurant. Het lijkt er wel een vrieskist maar misschien is dat helemaal nog niet zo gek. Zijn we vast wat langer houdbaar na slechts een uurtje slaap. Koel (en bij voorkeur ook) droog bewaren. Zou fijn zijn voor deze reis.
Morgen lekker om 6 uur opstaan. De haven die we vandaag niet gezien hebben wegens de regen doen we voorafgaand aan het programma van morgen. Als dat elke dag zo gaat wordt 16 dagen straks 3 weken. Morgen via de botanische tuinen in Bogos naar Bandung.
We houden jullie op de hoogte.
26 April 2015 - 19:08
Sandra:
Goede reis! Hoop snel weer iets te lezen van jullie! Sandra Xx -
26 April 2015 - 19:14
Chantal:
Leuk! Veel plezier! -
26 April 2015 - 21:21
Helene:
Jij dacht dat het een makkie werd die groepsreis met die jongere oudere. Assertiviteit niet nodig, uithoudingsvermogen zo te horen wel (en ze weten tenminste wat Sorbo is :). Have fun. -
27 April 2015 - 10:55
Mark:
Lekker van genieten samen, de senioren verhalen krijg je er gratis bij ;-)
Als je terugkomt gaan we onze samen vakantie plannen. We willen nog zoveel zien samen. Wordt nog lastig om te kiezen maar in ieder geval gaan we zonder touringcar en aanvinklijstje met excursies :-)
Kijk uit naar het volgende verslagje. Vergeet niet te genieten!!! -
27 April 2015 - 16:13
Elise:
Heerlijk van genieten! Haha Sorbo, lang niet gehoord inderdaad! Kijk al uit naar je volgende verslag! -
27 April 2015 - 19:57
Petra:
Klinkt goed!! Lekker zo'n georganiseerde reis!
Veel plezier samen! -
27 April 2015 - 23:34
Anneke:
Klinkt allemaal goed. De haven Jakarta is vooral ook heel vies, vooral de sloppenwijk vlakbij. Heel triest vond ik alle boomstammen, opgestapeld om te verschepen