Wist je dat..... serie 3
Door: Natalie
Blijf op de hoogte en volg Natalie
29 April 2012 | China, Peking
...de vakken in de coupe worden elke keer met etenswaar gevuld) en stukadoor (bij het opdoen van z'n backpack maakt hij nieuw stukwerk aan op de muren) ;
...er in de trein tijdens de reis ook gestof zuigd wordt (zit je dan met je voeten omhoog);
...ze in heel Rusland op de treinstations Moskou tijd aangeven;
....de voorwaarde om provodnik te mogen zijn, is dat je net door het gangpad kan (geen probleem dat je valt tijdens het rijden);
...delen van de straat (nouja....wat daar voor door moet gaan) omhoog gaat staan bij een spoorwegovergang als er een trein passeert;
....als we dan eindelijk ons voordeel willen doen van de verwarming (champigons opwarmen) dat hij niet aanstaat;
....huisdieren zijn toegestaan in de trein, met als voorwaarde dat het door het gaatje bij de toiletpot past (soort cavia in trein naar Krasno waarvan ik dacht dat die elke keer werd doorgespoeld);
....we in totaal zo'n 173 uur in de trein hebben gezeten van Capelle Schollevaar naar Beijing (is dat niet gewoon een maand werken);
...mongoolse oma's pleisters sparen;
...je onderbroek die je al meerdere dagen aan hebt primatussen de brandstof voor de kachel inde ger past;
...ze daarop een week kunnen stoken ;-) ;
...de wegmarkering op het bevroren Baikal meer uit kerstbomen bestaat;
...het dak er bij een ger ook af kan zonder feestje (zand/sneeuwstorm);
...er sowieso 1 duidelijke overeenkomst is tussen Mongolie en Nederland: de prullenbak staat onder de gootsteen;
...ze in de mongoolse ger ook sushi eten (dus niet alleenmaar noodles, rijst, aardappel, wortel en geit);
...Mongolie best een Nederlandse kolonie had kunnen zijn (veel in oranje kleuren; had ik nu m'n oranje trui maar niet in Rusland gelaten).
29 April 2012 - 14:16
Natalie:
Ni hao,
We hebben het gehaald: Capelle Schollevaar - Beijing. Nu nog even genieten van Beijing. Laatste dagen al weer wat leuke blogmomenten gehad. We doen ons best om snel een spleetogen verhaal te maken!
M&N -
29 April 2012 - 14:24
Saskia:
Een onderbroek als brandstof? Wilde ze er geen nieuwe ger van maken?
Tot snel lieve Natalie.
x -
29 April 2012 - 16:30
Anneke:
Grenzen zijn verlegd. De nomaden lijken me heel lief ! Wat hebben jullie enorm veel te verwerken, daar kan je nog jaren van vertellen.
Geniet nog maar van Bejing ! Vooral die lekkere snackjes ;-) proevenThuis staat de pot met pindakaas en hagelslag gewoon in de kast weer klaar.
Tot gauw horens ! -
29 April 2012 - 19:58
Jodie & Maartje:
:-)
X -
01 Mei 2012 - 17:58
Jopiese En Rokie:
Welkom thuis
Wat een gave vacantie hebben jullie mee gemaakt ,
we hebben ook erg genoten van jullie foto's .
Ik hoop dat we elkaar gauw tegen komen '
Dikke kus van ons. -
02 Mei 2012 - 10:41
Bobber Bobberiska:
Welcome Home,
Schitterende foto's en leuke verhalen. Bijzonder dat ik op deze manier bij jullie mooie
reis aanwezig kon zijn.
Nu lekker nagenieten van de herinneringen!
Gr,
Bobber Bobberiska
02 Mei 2012 - 14:16
Corry:
Als ik dit op papier zet heb ik je nog niet gezien maar je ben wel thuis.
Daar kom snel verandering in en kunnen we het eens even hebben over die onderbroek.
Een week stoken ????? Word het vast niet erg warm hahahaah.
Welkom thuis kus mam.